ideation & concepting

ideation & concepting

Wij helpen organisaties bij het samenbrengen van creativiteit en strategie om te komen tot uitgewerkte verbeterinitiatieven of waardeproposities.

Bij excap betrekken we graag een multidiscipllinair (Marketing, Communicatie, IT, Legal, CX, Operations et cetera) team bij het formuleren van verbeterinitiatieven die bijdragen aan de klant – of medewerkerservaring. Niet alleen managers, maar juist ook medewerkers die dagelijks met de voeten in de klei staan.  Dit draagt bij aan de kwaliteit van de uitwerkingen, maar ook aan het draagvlak en het enthousiasme om deze vervolgens te implementeren.

Design principles / ontwerpprincipes

Voordat we aan de slag gaan met het uitwerken van de waardeproposities in een Ideation & Concepting workshop werken we aan de ontwerpprincipes van de innovaties. Het ontwikkelen van ontwerpprincipes zorgt ervoor dat verbeterslagen niet random of voorspelbaar aanvoelen, maar juist als onderscheidend, passend bij de organisatie en gewaardeerd worden ervaren. Kortom, innovaties die gaan bijdragen aan de merkbeleving ofwel ‘Branded Experience’.

Ideation & Concepting

Je hebt duizend en één ideeën voor nieuwe dienstverleningsconcepten, maar hoe kom je op dat éne idee waarvan de slagingskans optimaal is? Excap werkt via een gestructureerd en creatief proces om volledig uitgewerkte waarde proposities te formuleren van concrete verbeterplannen of nieuwe concepten. Ons aanbod op het gebied van Ideation & Concepting is gebaseerd op de principes van Design Thinking. We maken gebruik van creatieve werkvormen die ervoor zorgen dat er een uniek perspectief ontstaat op de thema’s die we centraal zetten.