Kika

3 oktober 2014

Kika

Ik lig op de massagetafel bij de Fysio. De dry needling behandeling is in alle hevigheid losgebarsten. Verfijnt prikt fysiotherapeut Nico met zijn naalden in mijn kuit, op zoek naar spierophopingen die via een reflex weer moeten worden hersteld. Een pijnlijke exercitie waar ik wekelijks met gepaste tegenzin naar uitkijk…

De behandeling is overigens noodzakelijk kwaad om op 2 november aanstaande de marathon van New York te kunnen volbrengen. Ook dan zal de drang naar succes zich omzetten in pijnlijke momenten. Samen met mijn broer sta ik aan de start, vele minuten na hem hoop ik de finish te passeren. Ik zal strompelend het vliegtuig instappen, terug naar Nederland, met een vinkje op mijn bucketlist.

Maar echte pijn, dat zal ik niet ervaren. Pijn die van lange duur is. Pijn die zowel emotioneel en fysiek is. Pijn die zich omzet in verdriet en wellicht nooit meer weggaat. Pijn die kinderen ervaren die kanker hebben. Pijn die ouders voelen om dit mee te moeten maken. Radeloosheid, onderzoek, lichtpuntjes, herstel en verdriet wisselen elkaar af. En nog te vaak met een foute uitkomst.

En daarom loop ik 2 november namens en voor Kika. Met ruim € 10.000 zullen we een minimale bijdrage kunnen leveren aan onderzoek dat hopelijk grootse inzichten zal bieden. Inzichten die de kans op genezing van kanker zullen verhogen.

Morgenochtend staat er een training van 15 kilometer gepland. Ik heb mij voorgenomen wat minder te piepen. Tevens heb ik mij voorgenomen om de laatste maand nog intensiever mijn sociale omgeving en zakelijke contacten te mobiliseren. Niet om te lopen. Maar om heel hard te gaan doneren (kan ook in de vorm van de aankoop van een heerlijke fles wijn).