Blogreeks Verandermanagement: Dit kun je verwachten

7 juli 2020

Aankondiging blogreeks over verandermanagement

Bij bijna elke organisatie loopt er momenteel wel één of meerdere verandertrajecten. Vooral in deze tijd, waarin wij allemaal geconfronteerd worden met een nieuwe realiteit van anderhalf meter afstand, thuiswerken, digitaal contact en weinig fysiek contact. Deze uitdagingen dwingen organisaties om zowel vanuit noodzaak als ambitie te veranderen.

Om organisaties te helpen bij deze nieuwe uitdagingen, zullen wij vanaf dinsdag 14 juli starten met een zesdelige blogreeks. In zes blogs leggen wij de verschillende fases van succesvolle verandertrajecten uit. We gaan dieper in op de grootste uitdagingen tijdens een verandertraject, zetten we deze uiteen en geven we je bijbehorende duidelijke tips. Benieuwd? Vandaag staan wij alvast stil bij de achterliggende methodieken, die zullen terugkomen in de reeks..

Waarom gaat verandering niet vanzelf?
We zien dat verandering - ondanks alle ambities - niet altijd doorgezet wordt hoe het op strategisch en tactisch niveau bedacht is. Medewerkers bewegen hier niet altijd in mee. Om ervoor te zorgen dat ze wél meebewegen worden er vaak workshops, (online) trainingen of coachingssessies georganiseerd. Toch heeft dit niet altijd het gewenste resultaat. Na de workshops, trainingen en coachingssessies gaan medewerkers ‘gewoon’ weer door met wat ze altijd deden. Daarom hebben wij het ‘Verandermodel’ gecreëerd, gebaseerd op de theorieën van Knoster. Dit model stipt het belang aan van een coherente aanpak, in plaats van een serie losse initiatieven.

Het verandermodel
Het Verandermodel geeft mooi weer welke puzzelstukjes er nodig zijn om een verandering te bewerkstelligen en tegelijkertijd ook wat de uitkomst is als er een specifiek puzzelstukje mist. Herken je bijvoorbeeld dat de executie laag ligt in de organisatie? Dan komt het waarschijnlijk doordat er niet voldoende leiderschap getoond wordt. Met behulp van dit model is het relatief makkelijk te ontdekken welk puzzelstukje er mist en waar aan gewerkt dient te worden. Maar hoe achterhaal je waar het binnen de organisatie aan schort?

Quick scan voor jouw organisatie
Wij helpen daar graag bij. Excap heeft een Quick Scan ontwikkeld voor precies dit vraagstuk. Voordat wij starten met het in beweging krijgen van jouw medewerkers naar de gewenste cultuur, houding en gedrag in je organisatie, sturen wij een korte vragenlijst naar de medewerkers. Daarin vragen wij wat de beleving is omtrent de thema’s leiderschap, visie, belang, plan, middelen en competenties. Vanuit dit onderzoek krijgt je snel inzichtelijk welke thema’s boven of onder de maat scoren en of een thema überhaupt belangrijk wordt bevonden door de medewerkers om hun werk goed te kunnen doen. Zo kunnen we prioriteit geven aan de thema’s die écht het meeste impact maken! ‘Hoe’ is uiteraard de volgende stap en is meestal het zwaarste onderdeel. Daarom adviseren wij een specifiek verandertraject om het desbetreffende thema te kunnen optimaliseren, uiteraard verder op maat gemaakt naar de context, wensen en belangen van jouw organisatie. Vraag nu de Quick Scan aan.