Excap in Split tijdens het MSPA Congres 2019

11 juni 2019

Excap in Split tijdens het MSPA Congres 2019

Renik Brandt-Corstius & en onze Vlaamse collega Yves van Dorsselaer reisden namens excap af naar Split om ons te vertegenwoordigen tijdens het MSPA congres 2019. In deze blog beschrijft Yves zijn trip en hetgeen hem is opgevallen en bijgebleven van de conference.

Met heel veel vertraging ben ik na 13 uur reizen eindelijk op m’n eindbestemming aangekomen. Ik wandel het hotel Le Meridien in Split binnen. Het 20ste jaarlijkse Mystery Shopping Professionals Association (MSPA) congres begint voor mij. Net zoals ik zullen hier de komende drie dagen meer dan 280 professionals van over de hele wereld samenkomen met hetzelfde doel: kennis uitwisselen en contacten leggen en onderhouden.

Mystery Shopping is springlevend

Naast het essentiële netwerken staan er tal van interessante gastsprekers op het programma die elks hun eigen (soms eigenzinnige) kijk brengen over de toekomst van onze sector. Het mag duidelijk zijn, Mystery Shopping is geen methode die met uitsterven bedreigd wordt. Ten minste niet wanneer je er op een innovatieve wijze gestalte aan geeft. Vergeet de klassieke scripts en scenario’s…, welkom nieuwe technieken en toepassingen. Wat te denken van het integreren van echt kwalitatieve onderzoekstechnieken in combinatie met de klassieke shopping?

GDPR

Ook het topic GDPR komt uitgebreid aan bod. Het is één van de taken van MSPA om kennis te delen en de lancering van de nieuwe e-learning module krijgt dan ook uitgebreid aandacht. Elk lid van het MSPA kan vanaf nu op eigen tempo verschillende modules doorlopen om meer te weten te komen over relevante thema’s. Na het doornemen van de relevante module krijgt de gebruiker een reeks vragen voorgeschoteld om de kennis gelijk te testen. Het correct beantwoorden van deze vragen levert de gebruiker het bijhorende certificaat op. Mooi!

Interessante ontmoetingen

Maar het is ook goed om de congreszaal soms even te laten voor wat ze is. Om te genieten van het mooie landschap, de faciliteiten, het lekkere eten maar vooral om interessante één op één gesprekken te voeren met partners en mogelijks toekomstige partners. Waar lopen anderen momenteel tegenaan in de organisatie van hun werk? Welke uitdagingen zien ze en vooral hoe wordt er mee omgegaan? Welke evoluties ontstaan op de verschillende markten en hoe wordt erop ingespeeld? Deze en vele andere vragen vormen het gespreksonderwerp van vele erg interessante ontmoetingen.

Na drie dagen wandel ik Le Meridien opnieuw buiten met een gevoel dat allicht velen met me zullen delen. Het is weer voorbij gevlogen maar wat was het fijn en leerrijk! Tijd om opnieuw naar België te gaan en datgene wat ik geleerd hebt om te zetten in actiepunten die onze organisatie klaar zal maken voor de toekomst.

Oh ja…, voor ik het vergeet. Het MSPA heeft excap weer een mooie award opgeleverd. We zijn dan ook erg trots dat we ons opnieuw Elite Member mogen noemen!

Tot volgend jaar!