Bakker Bart uitgeroepen tot Franchisenemer van het Jaar

13 april 2011

Bakker Bart Vlijmen uitgeroepen tot Franchisenemer van het Jaar

Bakker Bart-franchisenemers Arjan en Marion Zegers uit Vlijmen hebben vrijdagavond 8 april tijdens de Franchise & Formule Beurs Onderneem ‘t! de felbegeerde titel ‘Franchisenemer van het Jaar’ in de wacht gesleept.

Dit jaar werd voor de tweede keer de verkiezing georganiseerd door beursorganisatoren Franchise+ en First Formula. Vanaf januari was het mogelijk voor iedereen, van klanten en medewerkers tot familieleden om ‘hun’ franchisenemer van het jaar te nomineren via de website www.ikwordondernemer.nl. Voorwaarde was dat de franchisenemer korter dan twee jaar actief is.

Er waren totaal 46 franchisenemers genomineerd. Er werd ruim 4.000 keer gestemd. De drie franchisenemers met de meeste stemmen waren: George en Marije Le Comte (Bruna, Breda), Wilfried Akkersdijk (Colors@Home, Raalte) en Arjan en Marion Zegers (Bakker Bart, Vlijmen).

De drie genomineerden zijn bezocht door een vakjury, bestaande uit Andreas van den Bout (ABN AMRO), Joost Bos (Koelewijn & Partners) en juryvoorzitter Theo de Wit. Verder is iedere genomineerde twee keer bezocht door een mystery shopper van excap. Naar aanleiding van deze bezoeken werd de uiteindelijke winnaar bepaald. Een citaat uit het juryrapport over de winnaar: ‘De franchisenemers genieten van hun ondernemerschap en dragen dit uit naar hun medewerkers. Gemeenschappelijke doelen worden gesteld en behaalde resultaten gezamenlijk gevierd.’ Een citaat uit het rapport van de mystery shopper van excap: ‘De winkel straalt vrolijkheid uit, met de felle kleuren en presentatieborden die niet overheersen. Er is een gezellige, uitnodigende zit- en eethoek. Het assortiment is enorm en oogt erg uitnodigend en smaakvol.’

Tijdens het avondprogramma van de Onderneem ‘t! beurs werden filmpjes vertoond van de drie genomineerden waarna de winnaar bekend werd gemaakt door juryvoorzitter Theo de Wit. De winnaar ging naar huis met de Franchisenemer van het Jaar-award en een reischeque t.w.v. € 500,-.