Excap jurylid bij verkiezing Reisbureau van het Jaar

10 juni 2010

Excap jurylid bij verkiezing Reisbureau van het Jaar

Excap was ook dit jaar weer sponsor van de verkiezing Reisbureau van het Jaar. Daarnaast had Arjen van Hijum namens excap dit jaar zitting in de vakjury. 

Samen met andere juryleden van onder andere Transavia, Holiday Cars, Europeesche Reisverzekeringen en Reisrevue, werd na diverse presentaties en rapportages besloten wie dit jaar de titel het meest verdiende.

VakantieXperts de Planeet te Wijchen is op 29 mei uitgeroepen tot landelijke winnaar van de Verkiezing Reisbureau van het Jaar 2010. Deze prijs werd uitgereikt tijdens een Captain's Dinner op de gloednieuwe Superferry van Stena Line, Stena Hollandica.

De genomineerde reisbureaus zijn hieraan voorafgaand wederom bezocht door de mystery guests van excap. De mystery guests hebben tientallen onverwachte bezoeken afgelegd en hiermee de klantbeleving van de reisbureaus in kaart gebracht. Belangrijke meetpunten hierbij waren: de ontvangst, het adviesgesprek en de verkoopgerichtheid van de medewerker.

Testimonial

“De verkiezing Reisbureau van het jaar 2010 – dit jaar voor de dertiende keer gehouden – heeft verschillende ronden gekend, met als hoofdthema ‘inspelen op de veranderende markt'. In de eerste ronde werd een schriftelijke vragenlijst ingevuld, die uit zeven open vragen en een reiscase bestond.

In de tweede ronde werd er dieper ingegaan op de winkelformule, het assortimentsbeleid en de marketingplannen en kregen de reisbureaus een zeer uitdagende case. Vervolgens werden de beste reisbureaus van elke provincie bezocht door Paul Zuijdgeest, directeur van InCompany, en verrast met een mystery shop door het daarin gespecialiseerde excap. In de vijfde ronde, de juryronde, werden de twee beste reisbureaus per provincie door een deskundige jury ondervraagd. Hieruit zijn uiteindelijk de twaalf provinciale winnaars gekozen. Ook zij werden bezocht door een mystery shopper, waarna de vakjury het eindoordeel formuleerde.

excap heeft op professionele wijze (lokale) mystery shoppers ingezet die op zeer veel onderdelen in een verkoopgesprek de reisbureaus hebben beoordeeld door het gehele land. Meerdere reacties van de bezochte reisbureaus wezen uit, dat ‘men’ niet door heeft gehad dat er een gesprek heeft plaats gevonden met een mystery shopper. Dat zegt des te meer over de mogelijkheden van excap om door heel Nederland een mystery shop-onderzoek op te zetten.” - Projectbureau Verkiezing Reisbureau van het Jaar, AVIAREPS Tourism