Excap meet medewerkersbeleving voor Cordaan Zorg in de Wijk

Nieuwe samenwerking excap en Cordaan

Cordaan Zorg in de Wijk en excap zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van doorlopend meten van de medewerkersbeleving. Het onderzoek wordt onder circa 1.000 medewerkers uitgevoerd via de wetenschappelijk gevalideerde Employee Experience Index (EXI), een alomvattende ‘score’ die de beleving van medewerkers samenvat.

De EXI is gebaseerd op meer dan 500 wetenschappelijke onderzoeken en gaat veel verder dan alleen een medewerkers(tevredenheid)-onderzoek. Het totale model bevat 30 aspecten uit sociologie, psychologie, organisatiewetenschappen en personeelsmanagement, waarvan vaststaat dat die cruciaal zijn voor goede (team)prestaties. 

Naast het opdoen van inzicht en kennis, wordt eveneens een koppeling gemaakt met andere data die beschikbaar is. Zo worden de resultaten uit het onderzoek gekoppeld aan verzuim, verloop, bevlogenheid/vitaliteit en gedrag.

Ronald van Weegen, directeur Cordaan Zorg in de Wijk vindt het structureel uitvoeren van het medewerkersbelevingsonderzoek van groot belang. “Medewerkers kunnen op deze manier hun stem laten horen en meebouwen aan de toekomst van Cordaan Zorg in de Wijk. Doordat op maand- en kwartaalniveau de resultaten in de teams worden besproken, houden we de communicatielijnen kort, kunnen we snel schakelen en zien we ook of beleidskeuzes, het gewenste effect hebben. Juist in deze Corona-tijd, is het voor ons als MT, essentieel om de werkbeleving en welbevinden van onze medewerkers scherp in beeld te hebben. Ik kijk dan ook uit na de eerste resultaten.”