Excap ondersteunt DelfSail bij het varen van de juiste koers

28 juni 2016

Excap ondersteunt DelfSail

Op woensdag 29 juni is het na zeven jaar wachten tijd voor de zesde editie van DelfSail, hét sail event van het Noorden. Tijdens het vijfdaagse evenement kunnen bezoekers genieten van talloze prachtige schepen die Delfzijl aandoen, vele culinaire culturele activiteiten en zeer veel muzikaal entertainment.

Bij de vorige editie van het evenement in 2009 heeft excap de organisatie van DelfSail ondersteund door de bezoekersbeleving van het festival te onderzoeken. Excap zal, net als in 2009, ook nu aanwezig zijn om de festivalbeleving van de bezoekers in kaart te brengen.

Het thema van dit jaar is ‘A Festival of Energy’ en er worden ruim 600.000 bezoekers verwacht. Er zal veel aandacht worden besteed aan energie, duurzaamheid, sociale betrokkenheid en de kwaliteiten van het Noorden. Excap zal door middel van belevingsonderzoek onder andere een beeld creëren van de manier waarop bezoekers van DelfSail deze speerpunten ervaren. Daarnaast zullen zowel demografische als economische kenmerken van de doelgroep van het event in kaart worden gebracht, om inzicht te verkrijgen in de invloed van het evenement op de economische ontwikkeling in Noord-Nederland.

Van donderdag 30 juni tot en met 3 juli zal excap aanwezig zijn bij DelfSail om de ervaring van de bezoekers in kaart te brengen. Op verschillende plaatsen zullen enquêteurs vragenlijsten afnemen, om de bevindingen in de enquêtes daarna meteen te verwerken. Hierdoor zullen de belangrijkste resultaten dagelijks inzichtelijk zijn voor de organisatie van het evenement, kan real time bijgehouden worden hoe DelfSail op zowel groeps- als individueel niveau wordt ervaren door de bezoekers en kan meteen actie worden ondernomen indien problemen worden gesignaleerd.

Excap wenst alle bezoekers van DelfSail ontzettend veel plezier en kijkt ernaar uit om de organisatie van het evenement te ondersteunen bij het varen van de juiste koers.