vitaliteitsmeting in de reisbranche

Neem contact op

Gezond zijn en gezond blijven is belangrijker dan ooit. Daarom heeft excap de Vitaliteitstool ontwikkeld om in hoge frequentie de vitaliteit te meten van uw medewerkers.

Het is nog maar kortgeleden, dat de wereld er anders uitzag. Het Corona-virus heeft impact op de hele wereld. In een paar dagen tijd, zijn businessmodellen veranderd en staat het leven van vele medewerkers op z’n kop. Niet alleen van de zorgprofessionals, maar ook van de supermarkt/winkelmedewerkers, de schoonmakers, de beveiligers en vele andere banen. Bovenal wordt de reissector getroffen door de Corona-crisis.

Gezond zijn en gezond blijven is belangrijker dan ooit. Daarom heeft excap de Vitaliteitstool ontwikkeld om in hoge frequentie de vitaliteit te meten van uw medewerkers. Of het nu gaat om medewerkers op kantoor, het contactcenter, in de reisbureau’s tot vliegend personeel of reisleiding. Inzicht in de vitaliteit is essentieel.

We doen dit aan de hand van een zeer korte vragenlijst. De invultijd zal maximaal 1 minuut zijn. Uw medewerkers ontvangen per sms dagelijks of meerdere keren per week een vragenlijst. In beginsel kan het dagelijks/om de dag worden uitgestuurd. Als de crisis beheersbaarder is kan het naar twee keer per week/wekelijks. Steeds onder een gedeelte van het team, zodat men niet te vaak hoeft in te vullen.

“De vitaliteitsmonitor geeft ons waardevolle informatie en inzicht in hoe het met onze collega’s gaat. Zo weten we wat er leeft in deze onzekere tijd en kunnen we daar direct actie op ondernemen. Het welbevinden van onze collega’s is in deze periode van heel groot belang. Ook worden dingen bevestigd waarvan we al vermoedens hadden en dat is erg fijn. De uitkomsten worden door onze clustermanagers opgepakt. Zo kunnen we met elkaar discussie voeren en direct schakelen waar nodig!” 

Monique Dongelmans Bestuurder Kinderopvang Mundo

Hoe ziet het eruit?

De vragenlijst bestaat uit de volgende vragen:

  • Kun je de werkdruk aan? 
  • Voel je je fit? 
  • Hoe is de verhouding met privé? 
  • Wat kan er in jouw ogen op je afdeling of binnen de organisatie worden verbeterd om de Corona-crisis het hoofd te bieden? 

De volgende dag worden de resultaten met directie/management gedeeld, zodat zij de vitaliteit van haar medewerkers kunnen monitoren en hier adequaat op kunnen inspelen.

Hoe werkt de vitaliteitsmeting?

Medewerkers ontvangen per SMS/e-mail een vragenlijst die uit vijf vragen bestaat met een maximale invulduur van 1 minuut. De volgende dag delen we de inzichten met directie/RvB. Er wordt continu gemeten worden om de vitaliteit én betrokkenheid hoog te houden.

De kosten

Excap biedt dit op dit moment al gratis aan voor de zorg, maar aangezien ook de reisbranche zwaar is getroffen door de huidige crisis, willen zij ook aan de leden van de ANVR dit aanbod doen.

Een zorg- of reisorganisatie kan t/m 30 juni 2020, kosteloos gebruik maken van deze vitaliteitstool. Meer weten? Neem contact met ons op via één van onderstaande manieren:

  • Stuur een e-mail: info@excap.nl.
  • Bel ons via 020 - 204 4508
  • Of vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met je op. 

Vitaliteitsmeting

Vul hieronder je vraag in en we komen snel bij je terug.