€500,- verdienen?

24 juli 2012

€500,- verdienen?

“Ewald, ik wil een Weber,” zo vatte ik mijn behoefte samen. Zo’n barbecue waarover ik altijd lees dat een Bourgondiër niet zonder kan en een gemakzuchtige eter als ik, spreekt een gasaangedreven Weber wel aan. We lopen samen door Tuinland en zijn onder de indruk van het Weber assortiment. Het kolentijdperk van de jaren ’80 is geëvalueerd tot een walhalla van innovatieve, alles kunnende buitenkeukens.

Ik heb mijn keuze gemaakt en aangezien het verhuisbudget al behoorlijk gekrompen is, is de vraag of de verkoper “iets met de prijs kan doen”, snel gesteld. Al geeft ‘ie mij er een vleesvork bij, als ik maar het idee heb dat Tuinland graag 500 euro aan mij verdient. Maar nee. “Ik kan niets voor je doen.” “Oké,” zeg ik, “dus ik kan dezelfde BBQ maar beter online bestellen en thuis in ontvangst nemen voor 25% van de prijs?” “Ja, dat kunt u dan maar beter doen.”

Laat ik vooropstellen dat ik graag in een winkel kom en daar een aankoop verricht. Maar als een medewerker laat blijken geen tijd voor mij te hebben, niet vraagt waarom ik de desbetreffende Weber zo adoreer, niet laat blijken überhaupt klanten te willen en al niet eens in overleg gaat met een collega om mij als blijk van waardering een leuke accessoire cadeau te doen, dan ga ik liever naar de webwinkel dan naar de zaterdagdrukte van Tuinland. Een kleine geste van nog geen 20 euro (en die accessoires, dat zijn de margeproducten, de inkoop is natuurlijk veel lager) had hier een aankoop van minimaal 500 euro gerealiseerd.

Als fan van Tuinland ben ik teleurgesteld, hopelijk ben ik er komende kerst weer van hersteld en haal ik er toch weer mijn blauwspar.  Zo, en dan ga ik nu naar Wehkamp.nl om snel mijn Weber te bestellen. Mocht u binnenkort in Haren zijn, kom dan gerust ’ns langs voor een burger of gemarineerde kip.