Bully-baas
5 januari 2015
Enkele jaren geleden zat ik in een bully. U kent deze machines misschien wel, van die enorme gevaartes waar skipistes worden geprepareerd. Deze bully bracht mij naar de top van een berg in Zwitserland alwaar ik heb gegeten in een fantastisch restaurant. Lopende in Gerlos, Oostenrijk, zag ik vorige week weer een bully rijden. Ik rende de piste op, de berg was stijl, ik gleed tien keer onderuit, ik zwaaide driftig naar de chauffeur en vroeg hem met mijn laatste adem of ik mee mocht rijden, samen met mijn neefje Lars. Het mocht.
Als een klein kind rende ik naar beneden, zocht mijn grote vriend op en vertelde dat we diezelfde avond mee zouden mogen rijden. Zijn reactie was even enthousiast als aandoenlijk. Maar… die avond was de bully in geen wegen te bekennen. Ik liep een willekeurig hotel binnen en vroeg of zij ‘Sepp the Bully driver’ kenden. De vrouw achter de receptie trommelde in no time zo’n beetje alle inwoners van Gerlos op en vroeg ze of ze Sepp kenden. Ze haalde haar man erbij, ze vroeg aan de gasten in het hotel, ze zocht op het internet… Alles om ervoor te zorgen dat Lars zijn wens in vervulling ging. Uiteindelijk bleek Sepp de bully baas van Gerlos te zijn en zijn nummer was daar. Wat bleek? Sepp zijn machine was kapot. De volgende ochtend om 8 uur? Ook goed.
En daar zaten we dan. Lars en ome Arjen, samen met Sepp en zijn hond. Vol verwondering trotseerden wij bergen sneeuw en prepareerden we een prachtige gladde piste. Het was de machine tegen de natuur, het was volop genieten en vol verbazing luisteren naar de stoere verhalen van Sepp.
Om hem te bedanken wilde ik hem 20 euro geven. Sepp keek me aan, keek naar Lars en zei: “Jullie mogen altijd meerijden maar ik zal nooit geld accepteren. Dat je zoiets met je neefje doet, dat wij hier gezond zijn en je volop hebt genoten van mijn prachtige Gerlos, dat is onbetaalbaar. Vergeet niet om iedere dag te genieten, zoals je zojuist hebt gedaan.” Zorg, service, gastvrijheid en dankbaarheid kwamen nog niet vaak zo dicht bij elkaar. Moge we in 2015 nog veel van dit soort mooie momenten ervaren.
Mystery guest onderzoek is een marktonderzoek waarbij mystery guests worden ingezet om klantreizen (Customer Journeys) te testen op kwaliteit, operationele efficiëntie, beleving, emoties en indruk. Dankzij deze objectieve resultaten, worden nieuwe inzichten verkregen om de juiste stappen te kunnen nemen in de optimalisatie van processen. Meer weten
Er is een heel breed scala aan onderzoeken. We kunnen ze het beste indelen in 3 overkoepelende categorieën: voor klanten, voor medewerkers en overige. Bij de laatste categorie gaat het eerder om kwaliteitsaudits, candidate experience en discriminatieonderzoek. Alle onderzoeken
Absoluut. Een online shopper winkelt anders dan een klant in een fysieke winkel. Online mystery shopping legt knelpunten van je website of webshop bloot, zodat je de online ervaring kunt verbeteren. De gehele buyer journey wordt gemeten. Tot en met het retourneren van de aankoop. Meer weten
Bij mystery guest onderzoek gaan we door alle stappen van de Customer Journey (klantreis). Bij elke stap meten we hoe deze stap bijdraagt aan een uitstekende klantervaring. Uniek aan onze methode is de ExperienceCapture, waarbij bewuste en onbewuste emoties worden vastgelegd voor elke stap.
Elk onderzoek bestaat uit Project Management, Briefing, Uitvoering en Rapportage. Daarbij geldt dat de uitvoering de grootste kostenpost is. Deze post wordt beïnvloed door het aantal uit te voeren metingen, de complexiteit, de lengte van de opdracht en het profiel van de mystery shopper. Meer weten
Dankzij de innovatieve rapportagetools en de frequentie van de metingen, verkrijg je inzicht in de resultaten. Vervolgens kun je actiegerichte conclusies formuleren. Jouw impact wordt: hogere klant- en medewerkerstevredenheid én een hogere omzet. Customer Experience
De resultaten worden samengebracht in een visueel en gebruiksvriendelijk dashboard. De resultaten en voortgang kunnen daardoor live gevolgd worden. Handig is dat je het dashboard op desktop, tablet of mobiel kunt raadplegen en dat je de rapporten kunt exporteren.
Veel bedrijven verzamelen steeds meer klantdata. Dit betreft zowel data vanuit eigen systemen als data vanuit externe (onderzoeks)partners. Excap kan helpen om deze verschillende databronnen aan elkaar te koppelen. Zo ontstaan overkoepelende inzichten om een finale impact te realiseren.
Maandelijks publiceren we nieuwe inzichten over Customer Experience en Employee Experience. We vinden het belangrijk dat we eigen expertise met ons netwerk kunnen delen. Ook laten we met plezier excap's ambassadeurs aan het woord: tevreden klanten bij wie we voor echte impact hebben gezorgd.
Zeker! Dankzij ons uitgebreide netwerk van partners en jarenlange ervaring met internationale projecten voeren wij niet alleen mystery guest onderzoek uit in heel Europa (en daarbuiten), maar ook audits, customer journey onderzoek, consultancy en kwalitatief onderzoek. Meer weten
Employee experience wordt gemeten binnen verschillende groepen medewerkers, waarbij verschillende afdelingen worden onderzocht. Zo'n onderzoek vindt doorgaans een keer per kwartaal plaats, maar gebeurt idealiter om de twee weken. Zo kan voortgang en beleid goed opgevolgd en onmiddellijk bijgestuurd worden. Meer weten
Dat kan! Iedereen vanaf 18 jaar kan mystery shopper worden bij excap. Doe de test om te zien of jij geschikt bent. Geslaagd? Dan mag jij jezelf mystery shopper noemen!
Onze mystery shoppers krijgen voor aanvang van hun opdracht een uitgebreide briefing waardoor ze altijd goed voorbereid op pad gaan. Het aantal opdrachten per mystery shopper houden we beperkt om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen. Een interne controle doet de rest.
Ons bestand, dat ruim 5000 mystery shoppers telt, bestaat uit zeer verschillende mensen. Van jong tot oud, van make-upliefhebbers en klussers tot leerkrachten en ingenieurs.
Natuurlijk. Stel je vraag via het contactformulier en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.
U verlaat de huidige website, u zult nu doorgaan naar een andere website van ons