Column Reisrevue: Belgische sterren

12 september 2011

Column Reisrevue: Belgische sterren

Ieder jaar, zo rond september doe ik iets wat ik te weinig doe: in een paar dagen heel veel sporten. Beter gezegd, deze dagen geef ik mijzelf, samen met mijn broer, over aan de kunst van het afmatten. Dit in het pittoreske plaatsje Vielsalm, in de prachtige Belgische Ardennen. In de auto daar naartoe zie ik mijzelf al op mijn mountainbike zitten. Als wannabe pro, in een iets te strakke Rabobank outfit, en een heartbeat die na de eerste de beste heuvel de 200 aantikt. Waarom ik dit allemaal doe? Het is puur genieten.

Belgische sterren

We overnachten namelijk bij L'Auberge du Notaire, gerund door Mart en Monique, de meeste klantvriendelijke mensen die ik ken. Ze wachten je op bij de voordeur van het statige modern verbouwde notariskantoor, ze vragen je wat je wilt ontbijten, koken op sterniveau, leiden je rond met ongekende trots, weten alles over de regio, ze zijn geïnteresseerd en... ze zijn zo enthousiast en authentiek. Een lust voor uw rust.

Even belangrijk: ze zoeken proactief contact met de klant, ze vragen mij als klant mee te denken over het al dan niet ontwikkelen van een golfarrangement en ze werken samen met de plaatselijke ondernemers van Vielsalm. Ze zien dat samen beter is dan alleen. Ze zien dat een klant kiest voor kwaliteit. En… ze weten dat aanbevelen toch echt wel wat succesvoller is dan adverteren.

En mocht je denken dat het een vijf sterren resort betreft? Het is een twee sterren droompaleis.

PS: deze column is mogelijk gemaakt zonder enige (financiële) ondersteuning van L'Auberge du Notaire of andere aanverwante partijen. Het is simpelweg een unieke klantbeleving die ik graag met u wilde delen.