Naakt

23 mei 2012

Naakt

Je hebt van die plekken waar je graag naartoe gaat. Waar je kunt ontspannen, waar iemand je mooier maakt, waar je geniet, enz. Maar sommige van die plekken bezoek je met een gezonde vorm van schaamte of spanning. Althans, als ik namens mijzelf spreek. De sauna is hier een voorbeeld van. Of iets concreter gezegd… de Hamam. Zo’n behandeling waar je in je nakie helemaal wordt schoongescrubt en ingezeept.

Juist op deze momenten verwacht je dat het personeel je op je gemak stelt, vriendelijk is en de tijd voor je neemt. Of je nou als man voor het eerst lingerie koopt voor je vrouw, je eerste dansles ervaart, voor een feestje bent uitgenodigd dat exact volgens de etiquette dient te verlopen of door een wildvreemde dame wordt gevraagd om naakt plaats te nemen op een massagetafel… je verwacht een medestander in deze persoon.

En wat overkomt mij? Mijn vrouw wordt ontvangen door een super vriendelijke dame en ik heb de hork van Drenthe en omstreken voor me staan. In het uur van ons samenzijn heb ik geen glimlach gezien, heeft ze het stellen van vragen verward met het geven van commando’s, was ze met voorbedachten rade vergeten zich aan mij voor te stellen en afscheid te nemen na de behandeling en gaf ze mij het gevoel dat het volledig aan mij lag dat ze een offday had.

Wellicht is het een idee om medewerkers te laten vertellen hoe ze zelf geholpen zouden willen worden op het moment dat ze zich ongemakkelijk voelen. Een aantal van hen zou een hoop kunnen leren van deze reflectie.

Reacties?

@arjenvanhijum