Omzetverdubbeling

31 oktober 2011

Omzetverdubbeling

Afgelopen week ontvingen we het prachtige bericht dat excap ook dit jaar weer tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland behoort. De FD Gazelle Award is binnen!

Over de vraag waarom we zo snel groeien kan ik veel schrijven. Maar (gelukkig) ben ik Ivo Niehe niet. Wel weet ik dat we in staat zijn geweest kwaliteit, hard werken en geluk te gieten in een goed concept. Maar daar heeft u niks aan. Waar u wel wat aan heeft is de formule voor omzetverdubbeling.

Afgelopen mei was ik met compagnon Ivo in Barcelona. Aldaar woonden we een presentatie bij over omzetverdubbeling. "Onmogelijk", zult u denken. "Nee", is mijn antwoord. Om u over drie jaar als Gazelle te mogen begroeten moet u het volgende doen. Zorg de komende drie jaar (ieder jaar) voor 8% groei in de omzet per klant (1), het aantal transacties per klant (2) en het aantal klanten (3) en u zult zien: omzet keer twee!

Voor u nu alleen de vraag, in tijden van het schrijven van beleidsplannen ; hoe breng ik deze 'Regel van 8 procent' in praktijk? Ik wens u wijsheid, ondernemerschap, succes en geluk. Wilt u hierbij een beetje hulp, Twitter dan 'omzetverdubbeling' naar @arjenvanhijum