(S)loper Pim

14 augustus 2015

(S)loper Pim

Pim is twee meter-nog-wat. Een product uit de Groningse klei, een waterpoloër met de omvang van een afgetrainde walvis en motoriek van een jaguar. Pim is sportief, heeft een longinhoud van een ongedopeerde Chris Froome en beschikt aldus over een magnifieke conditie. Althans, zolang hij drijft. Want wat bleek? Als onze Pim gaat hardlopen stort ie in.

De mentale druk verloor het van de fysieke druk en de eerste terugslag was een feit. Terugslag in Pim zijn trainingsschema, een schema dat net zo ambitieus is als een Feyenoord dat zijn trainer laat roepen drie keer op rij kampioen wil worden. Deze Gebreselassi uit Groningen traint voor de 4Mijl, welke in 32.30 minuten moet worden afgelegd.

Maar gelukkig is dat één van de betere Customer Journey-voorbeelden die ik sinds een tijdje heb gehoord.

Op de site Fysiosportief.nl laat hij een bericht achter en geeft desgevraagd aan op welke dag/dagdeel Pim geholpen wil worden. Vervolgens krijgt hij een e-mail (heul snel) met daarin de bevestiging, gevolg door een gepersonaliseerde sms van Marcel, die (ook in het weekend en ’s avonds) daadwerkelijk op een vraag reageert die Pim hem stelt en… de belofte is even concreet als klantgericht: Alles komt goed Pim. Binnen 32.30 minuten had Pim een oplossing voor zijn verklaarbare en onverklaarbare blessures.

Pim is nog niet bij de fysio geweest maar heeft van deze club alvast 1 ding geleerd. Zo snel mogelijk op je doel af, zonder omwegen.

Mocht u komende maanden op het traject Haren Groningen v.v. rijden, pas dan op. Er is niets dat deze (s)loper weerhoudt om te trainen, af te zien en te overwinnen. Succes Pim, duizenden lezers kennen nu je site en doel. There’s no way back ;-)