Discriminatie onderzoek

Onderzoek als instrument tegen discriminatie

Ruim een kwart van de Nederlanders ervaart discriminatie, bijvoorbeeld in het onderwijs, op de arbeidsmarkt of in de publieke ruimte. Niemand wil gediscrimineerd worden. En vrijwel niemand zal een ander bewust discrimineren. En doordat het vaak onbewust is en mensen het niet altijd herkennen, is het belangrijk om hier onderzoek naar te blijven doen en verder te kijken om (de intentie tot) discriminatie aan te tonen. 

Een valide methodiek is de inzet van mystery guest onderzoek. Excap is al 17 jaar marktleider in het doen van mystery guest onderzoek en wij zetten ons specialisme in om diverse sectoren inzicht te geven in welke mate discriminatie voorkomt.

Mystery Shopping onderzoek

Excap heeft een kwalitatief hoogwaardig bestand met 2.500 mystery guests verspreid over Nederland. We kunnen hierdoor in alle sectoren meten, omdat we kunnen segmenteren op de juiste doelgroepen.

Specialist in verschillende branches

Excap is specialist in het doen van onderzoek naar discriminatie in de arbeidsmarkt, woningmarkt, onderwijs en andere sociale domeinen. Zie in de tabel hieronder welke diensten wij per branche aanbieden.