Discriminatie onderzoek doe de risico scan

neem contact op

Onderzoek naar diversiteit en inclusiviteit

Ruim een kwart van de Nederlanders ervaart discriminatie. Elke dag worden er in Nederland sollicitanten geweerd op de arbeidsmarkt en krijgen huurders te horen dat ze niet in aanmerking komen voor een woning. Enkel en alleen op basis van hun afkomst, geslacht, leeftijd, seksuele geaardheid, geloof of hun handicap. We vinden allemaal dat dit onaanvaardbaar is, maar het is wel de realiteit

Waarom een discriminatieonderzoek

Discriminatie komt nog steeds vaker voor dan we denken en tegelijk wil niemand bewust discrimineren. Een goed uitgevoerd discriminatieonderzoek brengt aan het licht welke discriminatiegronden meer of minder aanwezig zijn binnen een bepaalde markt. Daarnaast brengt het onderzoek ook de achterliggende mechanismen in kaart die leiden tot discriminatie.

Zo ziet een discriminatieonderzoek eruit

Met het uitvoeren van correspondentietesten brengen we op wetenschappelijke manier in kaart welke vormen van discriminatie aanwezig zijn binnen een bepaalde sector. Via de methodologie van mystery calling meten we de intentie tot discriminatie. Elk onderzoek start met een kwalitatieve risicoanalyse en eindigt met bewustwordingsworkshops om discriminatie ook daadwerkelijk terug te dringen.

Mystery Shopping onderzoek

Excap heeft een kwalitatief hoogwaardig bestand met 2.500 mystery guests verspreid over Nederland. We kunnen hierdoor in alle sectoren meten, omdat we kunnen segmenteren op de juiste doelgroepen. 

Specialist in verschillende branches

Excap is specialist in het doen van onderzoek naar discriminatie in de arbeidsmarkt, woningmarkt, onderwijs en andere sociale domeinen. Zie in de tabel hieronder welke diensten wij per branche aanbieden. Excap is vaste partner voor onder andere Inspectie SZW en de Algemene Bond  

Vraag nu de Risico Scan aan

Excap biedt een gratis risico scan aan. Hiermee test je jouw organisatie op diversiteit, discriminatie en inclusiviteit. Aan de hand van de resultaten krijg je bovendien direct een aantal praktische tips op het gebied van 3 punten: Bewustzijn, Cultuur van de organisatie en Proces en Ervaring.

 

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze discriminatie-experts.

 • Arbeidsmarkt

   

 • Woningmarkt

   

  • Onderzoek binnen (sociale) woningcorporaties 
  • Makelaars en verhuurbemiddelaars
  • Via Mystery calling
 • Overheid

   

  • Ministerie, overheid en gemeentes
  • Discriminatie op de huurmarkt in steden
  • Discriminatie op vacatureplatform
  • Via correspondentieteksten en Mystery calling