wij zijn excap

maak kennis met onze organisatie en captains

Rutger van Hijum

rutger.vanhijum@excap.nl 06-270 55 53

Rutger helpt organisaties om de juiste keuzes te maken en de juiste dingen te doen voor hun klanten. Door écht te begrijpen wat er aan de hand is, waar behoeftes liggen en welke kansen dit oplevert. Door met medewerkers, multidisciplinair, de klantervaring van de toekomst te ontwerpen. En door met dat ontwerp ook écht iets neer te zetten. Met een positieve impact op de klant, de medewerker én daarmee de organisatie als geheel. Rutger lijkt kritisch, is dat ook, en gebruikt dat om met veel enthousiasme de grootst mogelijke verbetering te realiseren.

Wat kan Rutger voor je betekenen?

Rutger is je partner voor het uitwerken van je klantstrategie: waar ligt de behoefte, wat heeft de grootste impact, wat is er mogelijk en wat is hiervoor nodig? Daarnaast pakt Rutger graag complexe klantvraagstukken met je aan. Door ze te ontleden en om te zetten in realistische, concrete verbeteringen. Rutger draagt in deze processen in sterke mate bij aan de communicatie: door het schrijven van rapporten en teksten en door het vertellen van het verhaal. Aan medewerkers, klanten en andere stakeholders.

Achtergrond Rutger

Vanuit de fascinatie om problemen en conflicten te analyseren en met woorden tot een goed einde te brengen, studeerde Rutger Nederlands Recht (afstudeerrichtingen Bedrijfsrecht en Privaatrecht) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Om zijn taalvaardigheid verder aan te scherpen doorliep hij daarnaast de propedeuse van Nederlandse Taal & Letterkunde. Verschillende opleidingen en de neiging om alle relevante literatuur te lezen, zorgen voor een diepe, brede en continu actuele kennis van zijn specifieke vakgebied. Op grond van deze kennis en ervaring geeft Rutger zeer regelmatig gastlessen, zowel op het MBO, HBO als de Universiteit.

Waar Rutger enthousiast van wordt

  • Sporten
  • Koken en eten
  • Lesgeven
  • Lezen
  • Opvoeden